Monday, 2 January 2012

ada apa dengan kita?

masih mengadap laptop wlu dah tgh mlm..
mogok ngn suami..
ntah kenapa sejak akhir2 ni kami slalu mcm ni..
bergaduh dan berjauh ati..
sudahnya masing2 bawa ati dan keadaan sunyi sepi tnpa bicara..
ya mcm tu la tiap kali gaduh..
sy diam dan dia juga diam..
sy hnya akn diam tnpa kata bila ati terusik..hnya air mata yg berbicara..
suami pulak mmg xreti memujuk atau mmg dah jemu utk memujuk :(
ntah kenapa sejak akhir2 ni ati sy terlalu mudah terusik hnya kerana menda2 kecil yg kadang2 xmasuk akal utk di gaduhkan :(
ada apa dengan kita?
ada apa dengan ati kita?
ada apa dengan kasih sayang kita?
ada apa dengan cinta kita?

wahai kamu yg bernama suami..sy syg kamu..tp ada apa dengan ati ini?

1 comment:

  1. usia perkahwinan saya masih baru..2 tahun.
    tp saya blh faham apa yg u & husband sedang alami..sedangkan lidah lg tergigit kan.

    saya & husband pun mcm uols jugakk..selalu bergaduh pastu terus both mcm dingin.and we as women..always think benda2 yg tak elok..

    so my advice is..both of u kena banyak bersabar and tolong each other.whenever good time,try talk to him.not with blaming him but more on what u expect.sometimes kite nih terasa hati bile something not meet our expectations and guys are only guys yg kalau kite tak cakap,dia pun xtau.

    insyaallah..everyhing will be fine.rumahtangga kalau takde ups and downs,x berseri la kan..

    good luck!

    ReplyDelete